یادداشت 9 اردیبهشت 1396

ساخت وبلاگ

امروز با دوستانم قرار گذاشتم که جایی بریم اما بخاطر رگبار شدید بهاری وعده رو کنسل کردم. این دومین بار است که طی چند روز اخیر این وضعیت پیش میاد. یکی از دوستان خوش ذوق برام نوشت که: هر چی میتونید از این برنامه ها هماهنگ کنید. بحمدالله مشکل کم آبی داره برطرف میشه!!

 

بعد از ظهر برای خرید چند کاکتوس پایه نقره ای خدمت یکی از دوستان گرامی رسیدم. هر بار که به دیدن ایشون رفتم مورد لطف و محبت قرار گرفتم. امروز یکی از گلهایی رو که خیلی دوست دارم و خودم اون رو از طریق کاشت بذر پرورش میدم خدمت ایشون تقدیم کردم ؛ گل زیبای کالندرینیا که بتازگی اسمش رو در فهرست ساکولنتها دیدم.

 

امروز درسهای متعددی در مورد آبیاری و تکثیر و قلمه زدن و پیوند زدن کاکتوس یاد گرفتم و چند کاکتوس و پیوندک دریافت کردم. با اومدن به خونه دوباره دست بکار شدم و نرم نرمک 20 پیوند کاکتوس زدم. اگه فرصت بشه فردا غروب یه گزارش تصویری از نحوه کارم در پیوند زدن کاکتوس آماده میکنم و در این کلبه درویشی قرار میدم. کار جالب و لذتبخشی است.

 

تصمیم دارم در مورد نگهداری کاکتوس مطالب بیشتری رو اینجا قرار بدم. استان اصفهان با مشکل کم آبی و خشکسالی مواجه است و به نظر میرسه شرایط هر سال داره بدتر از سال قبل میشه. در این شرایط برای کسانی که علاقمند به نگهداری گل و گیاه هستند ، نگهداری کاکتوس بدلیل اینکه روشهای ساده تری داره ، آبیاری بسیار کمتری میخواد و تنوع بسیار زیادی داره ، میتونه جذاب و اقتصادی باشه و ضمنا" در مصرف آب هم خیلی خیلی صرفه جویی میشه.

 

این عکس گیاهی است از خانواده ساکولنتها. ساکولنتها تیره ای از گیاهان هستند که دارای برگها ، ساقه و ریشه گوشتی بوده و به همین دلیل قادر به ذخیره کردن آب در این بافتها و تحمل کم آبی میباشند. بر اساس این تعریف کاکتوسها رو هم میشه ساکولنت نامید با این تفاوت که هر کاکتوسی قطعا" ساکولنت است اما هر ساکولنتی الزاما" کاکتوس نیست (خیلی فلسفی شد!!چشمک). برای سهولت کار بهتره مثل همه این دو وازه رو با هم مخلوط نکنیم و بگیم ساکولنتها عموما" دارای برگهای گوشتی بوده و بجز چند مورد استثناء ، فاقد تیغ و خار (از نوعی که در کاکتوسها دیده میشه) هستند.

 

این عکس یه ساکولنت بسیار زیبا است که چند سال پیش و وقتی که فقط 3-2 سانتی متر قطر داشت خریدمش و الان ماشاءالله مردی (و یا خانومی) شده برای خودش! لبخند نام این ساکولنت Sempervivum calcareum است. خودتون رو زیاد برای حفظ این نام اذیت نکنید. توی ایران به این ساکولنت خیلی راحت میگن " لب ماتیکی" و یا "لب قرمز"!! نیشخند بسیار زیبا است و از طریق پاجوشها قابل تکثیر است.

 

خرّم آن بقعه که آرامگه ......
ما را در سایت خرّم آن بقعه که آرامگه ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 5amehranie بازدید : 60 تاريخ : سه شنبه 19 ارديبهشت 1396 ساعت: 8:07