یادداشت 23 شهریور 1394 - گزارش رویت هلال ذیحجه 1436

ساخت وبلاگ

بزرگان میگن دادن زکات باعث برکت بیشتر میشه. دیروز در مورد رویت هلال ذیحجه ، زکات دانش و دانستیهام رو با انتشار اون دادم و امروز غروب خداوند برکت این زکات رو برام نازل کرد و تونستم به لطف خدا هلال ذیحجه رو در یه افق تمام ابری رویت کنم.

به همراه همسر و فرزندم و جمعی از دوستان و همکاران به رصدگاه همیشگی رویت هلال در کوه صفه رفتیم. از بعد از ظهر امروز به تدریج شاهد رشد ابر در آسمون اصفهان بودیم و وقتی به رصدگاه رسیدیم دیدم که ابر سرتاسر افق رو پوشونده و جهت وزش باد و حرکت ابرها هم بگونه­ای است که بر تراکم ابرها و پوشیدگی افق از ابر داره افزوده میشه. به دوستان گفتم بیاین با خیال راحت آتیش و چای درست کنیم چون امکانی برای رویت هلال نداریم.

 

افق غربی در ساعت 18:50 (22 دقیقه قبل از غروب محاسباتی خورشید)

 

دیدن خورشید دیگه بسیار سخت شده بود اما هنوز بخشهایی از خورشید رو میشد از لای ابرها دید تا با دقت بتونم سمت خورشید رو با قطب نما بدست بیارم و موقعیت دقیق هلال رو پیدا کنم.

 

خورشید در ساعت 18:55

 

حدود ساعت 19:05 برای آخرین بار سمت خورشید و محل حضور هلال رو بدست آوردم. در محل حضور هلال ، آسمون صاف بود اما فکر میکردم بخاطر اینکه هنوز خورشید غروب نکرده ، هلال دیده نخواهد شد. دوربین دوچشمی 15 در 80 رو بدست گرفتم و پس از تنظیم مجدد فوکوس دوربین ، نگاهی به محل حضور ماه انداختم. آسمون تقریبا" صافی داشت. متوجه شدم بدلیل اینکه لایه های متراکم ابر سرتاسر افق غربی و بخشهای بالای محل حضور هلال رو پوشونده ، هیچ نور مزاحمی وجود نداره و شاید بشه قبل از اینکه هلال به زیر ابر بره ، از تاریکی نسبی ایجاد شده استفاده کرد و هلال رو دید. از همسرم که کمک دستم بود خواستم سه پایه رو بیارن.

 

دوربین دوچشمی رو روی سه پایه نصب کردم تا تمرکز بیشتری داشته باشم و لرزش دوربین در دستم رو حذف کنم. هنوز دقیقه­ای نگذشته بود که تونستم هلال زیبای ماه رو ببینم ؛ درخشان و دلفریب....

 

نگاهی به ساعتم انداختم ؛ 19:11 (1 دقیقه مونده به غروب محاسباتی و در افق رصد گاه بنده 1 دقیقه بعد از غروب ظاهری خورشید) برای چند ثانیه هلال محو شد اما خیلی زود دوباره اون رو دیدم.

 

افق غربی در ساعت 18:53 (دایره سفید رنگ سمت چپ محلی رو نشون میده که هلال رو در اونجا دیدم)

 

میدونستم دوستان دیگرم قادر نخواهند بود هلال رو در میدان دید تشخیص بدهند و از طرفی ابرها داشتند به طرف هلال میومدند. بنابراین خودم رصد رو دنبال کردم. در ساعت 19:15 و 19:16 دو عکس از موقعیت هلال گرفتم (بدون استفاده از سه پایه) به این امید که بعدا" در پردازش عکس بتونم تصویر هلال رو آشکار کنم. خوشبختانه اینکار جواب داد.

 

تصویر پردازش شده از هلال در ساعت 19:15

 

نمای برش خورده از تصویر پردازش شده هلال در ساعت 19:15

 

تصویر پردازش شده از هلال در ساعت 19:16

 

نمای برش خورده از تصویر پردازش شده هلال در ساعت 19:16

 

مشاهده هلال در ساعت 19:18 و با پوشیده شدن هلال توسط ابرها خاتمه یافت. بعد از رصد در جمع دوستان چای مطبوع آتیشی خوردیم و گفتگوی شادمانه­ای داشتیم.

 

آقا و خانم کاظمی. معمولا" زحمت تهیه چای کوهستانی ما بر عهده آقایان کاظمی و درگزنی و صادقی است. دستشون درد نکنه.

 

در جمع خانواده و دوستان و همکاران

 

اطلاعات رصدی:

تاریخ رصد: دوشنبه 23 شهریور 1394 ، 30 ذیقعده 1436 (طبق تقویم) ، 14 سپتامبر 2015

مختصات رصدگاه: عرض 32:35 شمالی ، طول 51:38 شرقی (کوه صفه اصفهان)

اعضای گروه: خانواده های کاظمی ، عامل ، احمدی ، تقی زاده و بوژمهرانی و آقایان درگزنی ، صادقی و بهشتی

ابزار رصد: دوربینهای دوچشمی 15 در 80 و 7 در 50

 

مختصات هلال در زمان اولین رویت هلال با دوربین دوچشمی 15 در 80 (مختصات مکان مرکزی – بدون در نظر گرفتن اثر شکست نور در جو)

رصدگر:علیرضا بوژمهرانی

زمان: ساعت 19:11 به وقت رسمی تابستانی ایران

ارتفاع هلال: 6.839 درجه

جدائی زاویه ای ماه و خورشید: 13.918 درجه

اختلاف سمت ماه و خورشید: منفی 11.735 درجه

ضخامت بخش میانی هلال: 0.43 دقیقه قوسی

فاز ماه: 1.58 درصد نسبت به قرص کامل ماه

فاصله زمین تا ماه: 406455.87 کیلومتر (در طول 20 سال فعالیتم در رویت هلال ، هلال ذیحجه 1436 از نظر بیشترین فاصله زمین تا ماه ، در رتبه سوم قرار گرفت).

سن هلال: 32 ساعت بعد از مقارنه


خرّم آن بقعه که آرامگه ......
ما را در سایت خرّم آن بقعه که آرامگه ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 5amehranie بازدید : 58 تاريخ : دوشنبه 9 مرداد 1396 ساعت: 16:41